• VEELGESTELDE VRAGEN

  1. Hoe neem ik contact op met Lagostina?
  2. Waar zijn Lagostina accessoires verkrijgbaar?
  3. De binnenzijde van mijn roestvrijstalen pan is bedekt met kleine, witte vlekjes. Hoe kan ik deze schoonmaken?
  4. Mijn pan met anti-aanbaklaag vertoont lichte strepen en/of krasjes, heeft dit een invloed op de eigenschappen van het product?
  5. Is mijn Lagostina pan ovenbestendig?
  6. Is mijn Lagostina pan vaatwasmachinebestendig? 

  7. Hoe kan ik mijn Lagostina pan het beste afwassen?
  8Ik zoek de gebruiksaanwijzing voor mijn Lagostina snelkookpan. Heeft u deze beschikbaar?


    1. Hoe neem ik contact op met Lagostina?

  Voor vragen, advies en defecten van uw Lagostina product verzoeken wij u vriendelijk eerst contact op te nemen met uw dealer, waar u de pan heeft gekocht. De dealer blijft de belangrijkste tussenpersoon. Mocht u - in geval van een defect - het product niet terug kunnen brengen naar uw winkelier, dan kan het tevens ter reparatie aangeboden worden. Via onze service-module kunt u producten ter reparatie aanbieden en tevens de verdere behandeling daarvan volgen.
  Product aanmelden? Klik hier

  Nog vragen?
  Onze helpdesk is te bereiken op telefoonnummer: 0318 - 58 24 24
  Maandag t/m vrijdag     08:30 - 17:00 uur
  Houdt u bij telefonisch contact het typenummer van uw apparaat bij de hand

  Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen via het contactformulier

   

  Naar boven
    2. Waar zijn Lagostina accessoires verkrijgbaar?

  Lagostina accessoires zijn verkrijgbaar:
  - online via de website www.accessories.home-and-cook.com
  NIEUW! Nu ook betaling via iDeal mogelijk
  - in huishoudspeciaalzaken
  - in onderdelenshops zoals Handyman, Mister Pieces, Plentyparts, enz.

  Naar boven
   

  3. De binnenzijde van mijn roestvrijstalen pan is bedekt met kleine, witte vlekjes. Hoe kan ik deze schoonmaken?
  Wanneer de pan wordt blootgesteld aan hoge temperaturen, dan kunnen er kleine witte kalksteenvlekjes ontstaan als gevolg van de natuurlijke hardheid van het water. Er kunnen zich ook blauwachtige cirkels vormen, veroorzaakt door zetmeel dat in sommige ingrediënten zit, zoals pasta en rijst. Deze vlekken kunnen eenvoudig worden verwijderd door de pan goed te reinigen met een zachte doek met citroensap, kleurloze azijn of een speciaal schoonmaakmiddel voor roestvrijstalen pannen. 

  Naar boven
   

  4. Mijn pan met anti-aanbaklaag vertoont lichte strepen en/of krasjes, heeft dit een invloed op de eigenschappen van het product?
  Door het gebruik kunnen er lichte strepen en schuursporen ontstaan, maar deze zullen het functioneren van de anti-aanbaklaag niet beïnvloeden. De anti-aanbaklaag van uw Lagostina pan is het resultaat van jarenlang onderzoek en industriële ervaring. Daarom is deze nu veilig voor metalen keukengerei. Maar messen, gardes en elk ander keukengerei met scherpe randen moeten worden vermeden. Snijd de voedingswaren niet rechtstreeks in uw pan.

  Naar boven
   

  5. Is mijn Lagostina pan ovenbestendig?
  • Glazen deksels zijn hittebestendig tot een maximumtemperatuur van 250°C, stand 9 in een gasoven. Indien ze vallen of worden blootgesteld aan extreme temperatuursveranderingen kunnen ze barsten (laat het glazen deksel afkoelen voordat u deze in het water doet). In dit geval is de garantie van de fabrikant niet van toepassing.
  • Lagostina pannen die voorzien zijn van roestvrijstalen handgrepen kunnen een maximale oventemperatuur verdragen van 250°C.
  • Bakelieten knoppen en handgrepen kunnen in een oven van 180°C gedurende maximaal één uur worden gebruikt.
  • Gebruik uw pan alleen in een oven als dit op de verpakking wordt vermeld en zorg ervoor dat de aanbevolen temperatuur niet wordt overschreden.

  Naar boven
   

  6. Is mijn Lagostina pan vaatwasmachinebestendig?
  • Koperen producten zijn NIET vaatwasmachinebestendig en mogen alleen met de hand worden afgewassen.
  • Uw Lagostina roestvrijstalen pannen en pannen die voorzien zijn van een anti-aanbaklaag kunnen in de vaatwasmachine gereinigd worden. Toch wordt het handmatig afwassen aanbevolen omdat bepaalde vaatwasproducten erg agressief zijn en corrosief zijn voor de onderdelen van aluminium. wij bevelen u dan ook aan ze niet in de vaatwasmachine te wassen om de esthetische kwaliteit van uw producten te behouden
  • Laat uw pan niet in de vaatwasmachine achter nadat het vaatwasprogramma is afgelopen.
  • Het wordt aangeraden uw pan, meteen na het afwassen, zorgvuldig af te drogen.

  Naar boven
   

  7. Hoe kan ik mijn Lagostina pan het beste afwassen?
  • Reinig na elk gebruik uw pan met heet water, vloeibaar afwasmiddel en een spons. Zorgvuldig afspoelen en afdrogen.
  • Gebruik geen metalen schuursponsjes, staalwol of agressief schuurmiddel.
  • Doe nooit koud water in een hete pan. Plotselinge temperatuursveranderingen kunnen het metaal vervormen, wat resulteert in een ongelijke bodem.
  • Als er etenswaren in de pan aanbranden, vult u deze met warm water en afwasmiddel en laat u dit ongeveer een uur weken. Daarna wast u de pan af met afwasmiddel en een spons. Wanneer het weken niet heeft geholpen, gebruikt u een niet-metalen schuursponsje dat voor dit doel geschikt is. Als uw pan een anti-aanbaklaag heeft, smeert u daarna de bodem weer in met een doekje met olie zodat de anti-aanbaklaag weer naar behoren functioneert.

  8. Ik zoek de gebruiksaanwijzing voor mijn Lagostina snelkookpan. Heeft u deze beschikbaar?
  Jazeker. Download hier uw gebruiksaanwijzing.

  Naar boven

 •     GARANTIE

  Lagostina producten worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Lagostina verleent 25 jaar garantie* op alle fabricagefouten vanaf de aankoopdatum. 
   
  Deze garantie is niet van toepassing op handgrepen, sluitingen en knoppen van bakeliet of hout, die een garantie van 12 maanden hebben, noch beschadigingen door verkeerd gebruik, stoten, vallen of beschadiging als gevolg van professioneel gebruik. Normale slijtage: vlekken, ontkleuringen of krassen aan de binnen- of buitenkant van de pan zijn evenmin gedekt. Bij iedere garantie aanvraag dient de originele aankoopbon te worden overlegd.

  Het is belangrijk de instructies in de gebruiksaanwijzing op te volgen, want de geldigheid van de garantie die Lagostina biedt, hangt af van het wel of niet respecteren van deze instructies en deze instructies maken het tevens mogelijk om de beste resultaten met uw pan te behalen. Bewaar deze instructies voor het gebruik en het onderhoud om deze ook in de toekomst te kunnen raadplegen.

  * niet van toepassing op de volgende series:
   - La Gran Ghisa: levenslange garantie
   - Fortissima en Tempra non-stick: 5 jaar garantie
  - Accademia Nera, Accademia Bianca, Lavinia en accessoires: 2 jaar garantie.
   

 •     VEILIGHEIDSADVIEZEN

  Lagostina producten worden geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Onze onderhoudsadviezen verzekeren u van optimale kookresultaten.

  • Controleer of de pan geschikt is voor uw warmtebron (zie verpakking).
  • Oververhit de pan niet als hij nog leeg is. Laat de vlam niet langs de zijkant van de pan komen. Zet uw pan precies in het midden van de warmtebron (dit voorkomt dat de handgrepen in contact komen met hitte of vlammen).
  • Verhit vet of olie nooit tot het punt dat het gaat roken, branden of zwart wordt.
  • Melk kookt makkelijk over. Verwarm de melk boven een lage of gemiddelde warmtebron totdat er zich belletjes bij de randen vormen.
  • Vul de pan niet tot meer dan tweederde van de rand, om te voorkomen dat deze overkookt.

  Alle adviezen