• EXPERTISE

  Al vanaf het eerste begin heeft Lagostina gebruik gemaakt van geavanceerde technologie. Met een ware pioniersgeest ontwikkelde het merk al aan het einde van de jaren twintig het eerste roestvrijstalen kookgerei. Dankzij het gebruik van roestvrijstaal, befaamd vanwege de robuustheid en esthetische kwaliteiten, schonk Lagostina gastronomen de ware Italiaanse levenskunst.

  Vanaf de jaren dertig, maar voornamelijk na de oorlog, bleef het bedrijf onderzoek doen en testen uitvoeren om de problemen rondom

  warmtespreiding op de bodem van de pan te creëren. Alle know-how van Lagostina is geconcentreerd op de bodem van de kookmaterialen. Met behulp van de eigen afdeling Onderzoek & Ontwikkeling heeft Lagostina in de loop der jaren al verschillende octrooien geregistreerd en heeft zich ontplooid tot een gewaardeerde volwassen expert met naam. Door de jaren heen is de know-how van Lagostina steeds gevarieerder geworden, waardoor elk nieuw product innovatief en kwalitatief uitstekend kan worden ontwikkeld, zonder verlies van authenticiteit.

 • LAGOSTINA TECHNOLOGIE

  IMPACT BONDING:

  Bij deze technologie wordt onder hoge druk gelast. Installaties die een kracht van zo'n 2500 ton uitoefenen, zorgen voor druk op de bodem van de pan, waarna de drievoudige bodem perfect kan worden gelast door aluminium korrels in het staal te laten penetreren onder invloed van temperaturen die het materiaal zachter maken.

  Dankzij dit proces heeft Lagostina vier soorten bodems kunnen ontwikkelen:

  1. De Lagoplan bodem:
  Lagostina maakt hierbij exclusief gebruik van een innovatief proces: een dunne strook gesmolten aluminium wordt op de rand van de stalen basis gedrukt. De extreme kracht van metalen en de precisie waarmee het proces wordt afgerond, staat garant voor een opzienbarende warmtespreiding.

  2. De Lagoseal Plus bodem:
  Deze bodem is gemaakt van extra dik aluminium dat snel warm wordt. De roestvrijstalen plaat binnen in de bodem zorgt ervoor dat de pan een perfecte vormvastheid heeft en vlak blijft. Hierdoor is deze bodem geschikt voor het koken op alle warmtebronnen, inclusief inductie.

  3. De TRI-PLY bodem (3 lagen):
  Dit technologische proces is ideaal voor het koken op lage temperaturen, dankzij de drie lagen (roestvrijstaal-aluminium-roestvrijstaal) die een perfect homogene warmtespreiding mogelijk maken vanaf de bodem tot de bovenzijde van de kanten. Op deze wijze wordt de warmte gelijkmatig verspreid en kan het gerecht niet aanbranden op de bodem.

  4. De FIVE-PLY bodem (5 lagen):
  Dankzij twee lagen aluminium tussen drie lagen staal (staal-aluminium-staal-aluminium-magnetisch staal) en zijkanten van drie lagen (roestvrijstaal-aluminium-roestvrijstaal) wordt de warmte gelijkmatig verspreid van de bodem naar de zijkant van de pan en wordt bovendien langer vastgehouden. Ingrediënten worden verhit of snel aan de kook gebracht, terwijl ook het koken op lage temperaturen geen enkel probleem oplevert. De FIVE-PLY technologie zorgt voor de ultieme kookbeleving.